Ga aan de slag met je migraine

Twijfel je ergens over of heb je vragen? We ondersteunen je graag op je pad naar verlichting van je migraine. Op naar een leven met minder klachten.

Volg ons op social media!

Ben je patiënt bij ons?(Vereist)

Veelgestelde vragen

Met welk eigen risico jaar wordt de factuur verrekend?

Dat hangt af van de startdatum of behandeldatum die op de factuur staat vermeld. Het jaar waarin de behandeling gestart is bepaald in welk jaar de zorgkosten vallen en dus met welk eigen risico dit verrekend wordt.

Voorbeeld 1: de startdatum van de behandeling is 11 december 2023. Dan worden de kosten verrekend met je eigen risico van 2023.

Voorbeeld 2: je hebt een factuur voor botox gebruikt tijdens de botoxbehandeling ontvangen. Deze behandeling heeft plaatsgevonden op 11 december 2023. Dan worden de kosten verrekend met je eigen risico van 2023.

Ik ben veranderd van zorgverzekeraar, bij welke verzekeraar moet ik de factuur indienen?

Dat hangt af van de startdatum of behandeldatum die op de factuur staat vermeld. Het jaar waarin de behandeling gestart is bepaald in welk jaar de zorgkosten vallen en dus bij welke zorgverzekeraar je deze moet declareren.

Voorbeeld 1: de startdatum van de behandeling is 11 december 2023. Dan moet de factuur ingediend worden bij de verzekeraar waar je verzekerd was in 2023.

Voorbeeld 2: je hebt een factuur voor botox gebruikt tijdens de botoxbehandeling ontvangen. Deze behandeling heeft plaatsgevonden op 11 december 2023. Dan moet de factuur ingediend worden bij de verzekeraar waar je verzekerd was in 2023.

 

Ik heb meerdere facturen tegelijkertijd ontvangen, klopt dit?

Ja, dit klopt. Je hebt waarschijnlijk een botoxbehandeling bij ons ondergaan. Helaas is het in Nederland zo geregeld dat de botox, gebruikt tijdens de botoxbehandeling, los gefactureerd moet worden van de behandeling zelf. Hierdoor krijg je dus twee facturen. Deze moet je beide bij jouw zorgverzekeraar declareren.

Hoe komt het bedrag op de factuur tot stand?

In Nederland zijn de vergoedingen voor medisch-specialistische zorg vastgesteld. Daarom is het bedrag op de factuur niet noodzakelijkerwijs het bedrag dat uiteindelijk betaald wordt. Dit hangt af van hoeveel je zorgverzekeraar vergoedt, wat vaak aanzienlijk minder is dan het gefactureerde bedrag.

Bij ons betaal je alleen het deel van de factuur dat door je zorgverzekeraar wordt vergoed. Het resterende bedrag schelden wij kwijt, met uitzondering van je eigen risico. Dit betaal je net als in het ziekenhuis zelf.

Hoe kan ik de factuur downloaden?

Klik op de knop in de e-mail genaamd “Download factuur”.

Voer je postcode en huisnummer in.

Je factuur wordt nu gedownload door je browser. Is het niet gelukt? Klik dan op “Download originele factuur” links bovenin het scherm.

Hoe kan ik zien waar de factuur voor is?

Op de factuur staat een van de onderstaande 4 omschrijvingen:

“1 of 2 polikliniekbezoeken/consultaties op afstand (tijdens vervolgcontact) bij migraine of een andere vorm van hoofdpijn”

Dit betekent dat je in de afgelopen periode 1 of 2 consulten bij ons hebt gehad. De datums van deze consulten vind je op de tweede pagina van de factuur.

“Diagnostiek/ingreep en/of meer dan 2 polikliniekbezoeken/consultaties op afstand bij migraine en/of een andere vorm van hoofdpijn”

Dit betekent dat je in de afgelopen periode 3 of meer consulten bij ons hebt gehad. De datums van deze consulten staan op de tweede pagina van de factuur.

“Klinisch neurofysiologisch onderzoek bij Migraine of een andere vorm van hoofdpijn”

Dit houdt in dat je in de afgelopen periode 1 of meer botoxbehandeling(en) of GON block behandeling(en) hebt ondergaan. De datums van deze behandelingen staan op de tweede pagina van de factuur.

“Prestatieomschrijving: Botox Injectie Poeder Flacon 100E”

Je hebt een botoxbehandeling ondergaan. Deze factuur betreft de botox die is gebruikt bij deze behandeling(en). In Nederland moet dit apart gefactureerd worden van de behandeling zelf (zie “Klinisch neurofysiologisch onderzoek bij Migraine of een andere vorm van hoofdpijn”).

 

Ik heb een factuur ontvangen, wat moet ik hiermee doen?

Helaas mogen wij onze facturen niet direct naar jouw zorgverzekeraar sturen. Hierdoor moet jij deze zelf declareren en ons vervolgens laten weten hoeveel je vergoed hebt gekregen.

In 5 stappen declareren en betalen:

  1. Download de factuur via de knop “Download factuur” in de e-mail die je hebt ontvangen.
  2. Declareer de factuur zo snel mogelijk bij jouw zorgverzekeraar.
  3. Binnen 14 dagen ontvang je een afrekening of declaratieoverzicht van je zorgverzekeraar. Hierop kun je zien welk bedrag je vergoed hebt gekregen.
  4. Stuur de afrekening van jouw zorgverzekeraar naar finance@themigraineclinic.org onder vermelding van het factuurnummer.
  5. Wij schelden het niet vergoede gedeelte van de factuur kwijt en jij betaalt het resterende deel van de factuur (inclusief het deel dat je eventueel zelf moet betalen aan eigen risico, net als in het ziekenhuis).

Voor vragen, bekijk onze veel gestelde vragen of e-mail ons (finance@themigraineclinic.org).

Welke diagnoses behandelen jullie?

Naast migraine richten wij ons ook op de behandeling van clusterhoofdpijn en spanningshoofdpijn. Onze gespecialiseerde neurologen hebben uitgebreide kennis en ervaring met deze verwante diagnoses.

Wat is spanningshoofdpijn?

Spanningshoofdpijn, ook wel bekend als tension-type headache (TTH), voelt vaak als een constant drukkend of knellend gevoel aan beide zijden van het hoofd, alsof er een strakke band omheen zit. De pijn is meestal mild tot matig van intensiteit en duurt enkele uren tot dagen, of kan zelfs constant zijn. Het is belangrijk op te merken dat spanningshoofdpijn geen misselijkheid of braken veroorzaakt en over het algemeen geen overgevoeligheid voor licht of geluid veroorzaakt, in tegenstelling tot migraine.

Wat is clusterhoofdpijn?

Clusterhoofdpijn is een ernstige vorm van primaire hoofdpijn die wordt gekenmerkt door terugkerende aanvallen van intense, eenzijdige hoofdpijn, meestal rondom het oog. Deze aanvallen worden vaak vergezeld door autonome symptomen aan dezelfde kant van het hoofd, zoals een rood en tranend oog, een verstopte neus en zweten. Aanvallen van clusterhoofdpijn hebben een kenmerkend patroon en komen vaak in clusters voor, vandaar de naam. Een clusterperiode kan weken tot maanden duren en wordt meestal gevolgd door pijnvrije perioden die maanden of zelfs jaren kunnen duren. Clusterhoofdpijn wordt beschouwd als een van de meest pijnlijke aandoeningen die een persoon kan ervaren.

Wat is vestibulaire migraine?

Vestibulaire migraine is een type migraine waarbij mensen symptomen ervaren die verband houden met het evenwichtsorgaan, het vestibulair systeem. Dit kan variëren van lichte duizeligheid tot ernstige aanvallen van draaiduizeligheid (vertigo). Andere symptomen kunnen onder andere onbalans en problemen met het richten van de aandacht zijn. Net als bij andere soorten migraine, hebben mensen met vestibulaire migraine vaak ook last van gevoeligheid voor licht en geluid, misselijkheid en/of hoofdpijn.

Mijn zorgverzekeraar zegt dat ik slechts 70% van de kosten vergoed krijg en dat ik de rest zelf moet betalen. Is dit waar?

Nee, dat is niet juist. Je zorgverzekeraar zal soms maar 70% van onze rekening vergoeden, maar wij schelden uit coulance het resterende bedrag dat je zelf zou moeten betalen (de eigen bijdrage) kwijt. Daarom ben je bij ons niet duurder uit dan bij een ziekenhuis, je betaalt alleen je eigen risico zelf.

Is de zorg bij TMC duurder dan in een ziekenhuis of andere klinieken die wel contracten hebben?

Het kan voorkomen dat je zorgverzekeraar beweert dat onze zorg duurder is omdat ze niet de volledige rekening vergoeden. Dit is echter niet correct. Wij schelden het bedrag wat je niet vergoed krijgt (de eigen bijdrage) namelijk kwijt. Dit hoef je dus niet te betalen. Om dit mogelijk te maken, vragen we je wel om de afrekening van de factuur van je zorgverzekeraar naar ons te mailen.

Ik heb een factuur ontvangen van jullie, wat moet ik hiermee doen?

Helaas mogen wij vaak niet onze zorg direct declareren bij jouw zorgverzekeraar. Dat zorgt ervoor dat je dit zelf moet doen. Meer informatie over hoe dat in zijn werk gaat vind je op de pagina Kosten en vergoeding.

 

Wordt de zorg van TMC vergoed?

Ja, onze zorg valt onder de basisdekking van alle zorgverzekeraars, ongeacht je polis. Als je een verwijzing van de huisarts hebt, zal je zorgverzekering onze behandeling volledig of gedeeltelijk dekken, afhankelijk van je polis. Het resterende bedrag nemen wij voor onze rekening – je betaalt dus geen eigen bijdrage bij ons. Houd er wel rekening mee dat je, net als in het ziekenhuis, je eigen risico zelf moet betalen. Maar, je bent bij ons nooit duurder uit dan in het ziekenhuis.

Hebben jullie een contract met mijn zorgverzekeraar?

Op dit moment hebben wij helaas nog geen contract met zorgverzekeraars. Hoewel we dat graag zouden willen, staan zorgverzekeraars in Nederland erop dat een zorginstelling minimaal drie jaar bestaat voordat ze een contractbespreking aangaan. Daarom zijn we momenteel nog te nieuw om een contract te hebben.

Hoe kan ik weten of ik migraine heb?

Deze test helpt je te begrijpen of je symptomen mogelijk wijzen op migraine.

Wat onderscheidt TMC van andere zorgaanbieders?

Bij TMC concentreren we ons uitsluitend op de zorg voor migraine, wat ons efficiënter en effectiever maakt. We hebben korte wachttijden en je kunt binnen 48 uur antwoord verwachten op je medische vragen. Onze neurologen zijn allemaal gespecialiseerd in migraine en zijn hier de hele dag mee bezig, waardoor ze ontzettend veel ervaring en begrip hebben voor jou als patiënt.

Welke behandelingen biedt TMC aan?

Bij TMC bieden we alle wetenschappelijk bewezen behandelingen aan voor migraine, clusterhoofdpijn en spanningshoofdpijn. Dit omvat verschillende soorten medicatie voor zowel het voorkomen van aanvallen als de acute behandeling tijdens aanvallen. Ook voeren we botoxbehandelingen en GON-blokkades uit. Je kunt hier meer over lezen op onze pagina over behandelingen.

Moet ik bij TMC uitgebreide dagboeken bijhouden en lange vragenlijsten invullen?

Nee, dat is niet nodig! Je zult inderdaad een paar keer wat vragen moeten beantwoorden, maar ons doel is om je migraine te verlichten, niet om uitgebreid onderzoek te doen.

Waarom zou ik naar The Migraine Clinic gaan in plaats van naar een gewone neuroloog?

Dat is een uitstekende vraag. Veel neurologen zijn absoluut bekwaam in het behandelen van migraine. Maar het kan een uitdaging zijn om deze experts te vinden, en je ontdekt misschien pas na een aantal jaren hoe bedreven jouw neuroloog daadwerkelijk is in het behandelen van migraine. Bij The Migraine Clinic kun je erop vertrouwen dat je de best mogelijke behandeling voor jouw situatie krijgt. Al onze neurologen zijn gespecialiseerd in migraine, dus ze hebben hier veel ervaring mee. Door onze persoonlijke en wetenschappelijke benadering, bieden wij jou de best mogelijke behandeling.

Ik ben geen patiënt, maar heb wel een medische vraag. Kan ik die aan jullie stellen?

We begrijpen dat je vragen hebt, maar helaas mogen we geen medisch advies geven aan mensen die niet bij ons geregistreerd staan als patiënt.

Ik heb een vraag die ik vergeten ben te stellen tijdens de afspraak, wat moet ik doen?

Geen zorgen, stuur ons gewoon een e-mail op info@themigraineclinic.org. Vergeet niet je geboortedatum te vermelden. Wij beantwoorden algemene vragen doorgaans dezelfde werkdag, terwijl medisch inhoudelijke vragen meestal binnen 1 tot 2 werkdagen worden beantwoord.

Wat is de wachttijd bij jullie?

Over het algemeen kun je binnen 2 weken bij ons terecht. We vinden het belangrijk dat onze zorg toegankelijk is en dat we snel met de behandeling kunnen beginnen zodra we je doorverwijzing hebben ontvangen.

Hoe plan ik een afspraak voor een botox behandeling?

Zodra je met de arts hebt besproken dat een botox behandeling de volgende stap is, zorgen wij voor het inplannen van de afspraak. Mocht de ingeplande tijd niet schikken, neem dan even contact met ons op om de afspraak te verzetten. We hebben 1 of 2 middagen per week gereserveerd voor botoxbehandelingen.

Heb ik een verwijzing nodig om bij TMC patiënt te worden?

Ja, je hebt een doorverwijzing nodig van je huisarts of een medisch specialist om bij ons patiënt te worden. Je kunt overigens onze migrainetest doen en ervoor kiezen om aan het eind een samenvatting te ontvangen. Dit document kun je meenemen naar je huisarts als ondersteuning voor de verwijzing.

Kan mijn kind ook terecht bij TMC?

Momenteel behandelen wij helaas geen kinderen onder de 16 jaar. We raden je aan om contact op te nemen met Elke Jacobs in het Hagaziekenhuis. Zij is een kinderneuroloog gespecialiseerd in migraine en biedt zorg van dezelfde hoge kwaliteit als de onze.

Hoe kan ik een vervolgafspraak inplannen?

Na jouw eerste consult krijg je van ons een link om vervolgafspraken te maken. Je kunt deze link altijd gebruiken om nieuwe afspraken in te plannen. Mocht je de link kwijtraken, stuur ons dan een e-mail en we sturen je de link opnieuw toe.

Hoe kan ik een eerste afspraak inplannen?

Zodra we jouw verwijzing hebben gekregen, sturen we je een SMS met een link. Door op deze link te klikken, kun je zelf een afspraak inplannen. Daarbij heb je de keuze tussen een persoonlijk consult in de kliniek of een afspraak via beeldbellen.

Moet ik persoonlijk langskomen voor mijn eerste afspraak of kan het ook via beeldbellen?

Beide opties zijn mogelijk. Jij mag kiezen wat je het prettigst vindt. Of je nu persoonlijk langskomt of kiest voor beeldbellen, we zorgen ervoor dat de kwaliteit van zorg uitstekend blijft.

Is er parkeergelegenheid bij de kliniek?

Ja, je kunt comfortabel parkeren direct voor onze kliniek. Er is meestal genoeg ruimte beschikbaar. Houd er echter rekening mee dat het betaald parkeren is.

Waar kan ik de kliniek vinden?

Onze kliniek bevindt zich op het Mariotteplein 60, in een rustige buitenwijk van Amsterdam. De locatie is uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer en er is voldoende parkeergelegenheid (betaald) beschikbaar.

Het familiebedrijf  

The Migraine Clinic is opgericht door dr Hans Carpay en zijn zoon, Matthijs Carpay. Het feit dat er bijna 2,5 miljoen mensen aan migraine lijden, dat er jaarlijks 50 miljoen dagen verloren gaan en dat er maar 50 miljoen euro per jaar aan migrainezorg wordt besteed, was een een wake-up call voor Hans en Matthijs. Het is tijd om in actie te komen.

The Migraine Clinic is een gespecialiseerde kliniek waar expertise en efficiëntie samenkomen. Een plek waar de patiënt, terecht, centraal staat.

Binnen de organisatie richt Hans zich op alle medische aspecten. Matthijs neemt de bedrijfsvoering op zich. Hun gezamenlijke doel: de impact van migraine in Nederland verminderen.