Onze zorg wordt vergoed
door iedere zorgverzekering ongeacht je polis

Bij The Migraine Clinic staat toegankelijke zorg voorop. Al onze behandelingen voor migraine worden vergoed door elke verzekering. Dit betekent dat je recht hebt op onze deskundige zorg, ongeacht je zorgverzekeraar of polis. Net als in het ziekenhuis ben je maximaal je eigen risico kwijt. Van beeldbellen tot persoonlijk langskomen in Amsterdam, de financiën hoeven geen obstakel te zijn voor de zorg die je nodig hebt. Heb je vragen over de vergoeding? Neem gerust contact met ons op. Ons team staat voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. We zijn er voor je.

Waarom wij geen contracten hebben met zorgverzekeraars

Bij The Migraine Clinic zetten we ons in om topkwaliteit zorg te bieden aan iedereen die met migraine kampt. Als een relatief nieuwe zorgorganisatie, opgericht in 2022, zijn we nog in het stadium dat we nog geen contractuele overeenkomsten hebben met zorgverzekeraars. Hoewel we graag contracten zouden willen aangaan om het proces van zorgverlening te vergemakkelijken, is dit volgens de huidige criteria niet mogelijk tot we drie jaar bestaan. Dit betekent dat we in ieder geval tot 2026 niet in staat zullen zijn om directe contractuele relaties met zorgverzekeraars te onderhouden.

Dit betekent dat onze patiënten na een bezoek aan onze kliniek vaak zelf de factuur ontvangen. We begrijpen dat dit extra werk met zich meebrengt, maar we verzekeren je dat dit proces vrij eenvoudig is. Je dient de factuur zelf in bij je zorgverzekeraar voor vergoeding. Je laat ons vervolgens weten hoeveel je vergoed hebt gekregen en dat is wat je aan ons betaalt (inclusief een eventuele verrekening met je eigen risico).

We zijn er om je te helpen en willen dat je weet dat we altijd beschikbaar zijn om je door dit proces te begeleiden. Bij The Migraine Clinic staan we altijd klaar om je te helpen, ook bij administratieve vragen.

Laten we streven naar een systeem waarin zorgkosten en vergoedingen geen obstakels vormen voor de behandeling en ondersteuning die migraine patiënten zo hard nodig hebben.

Dr Hans Carpay

Neuroloog

Het declareren van onze zorg

Bij de meeste zorgverzekeraars dien je zelf onze zorg te declareren. We leggen dit proces uit in 4 stappen. We hadden graag gezien dat het proces eenvoudiger was, maar de meeste zorgverzekeraars staan directe declaraties van zorgkosten niet toe als er geen contract is met de zorgverlener.

We zijn hier om je te helpen en willen je eraan herinneren dat we altijd klaar staan om je door dit proces te begeleiden.

Heb je een vraag?

Het zorg- en declaratiesysteem in Nederland kan complex zijn en het kan soms voelen als een doolhof. Onthoud dat we er zijn om je te helpen, we doen het graag!

Stap 1

Factuur ontvangen

Allereerst ontvang je van ons de factuur. Deze bevat alle noodzakelijke gegevens voor je zorgverzekeraar. Tot die tijd hoef je niks te doen.

Stap 2

Factuur indienen

Vervolgens dien je deze factuur in bij je zorgverzekeraar voor vergoeding. Meestal reageren zij binnen 1 tot 2 weken. Ervaar je problemen, neem vooral contact met ons op!

Stap 3

Afrekening opsturen

Na afhandeling door de zorgverzekeraar, stuur je het declaratieoverzicht of de afrekening naar ons toe. Hierin staat duidelijk vermeld hoeveel je vergoed hebt gekregen en hoeveel eventueel verrekend is met jouw eigen risico.

Stap 4

Vergoeding overmaken

Ten slotte betaal je ons het bedrag dat je daadwerkelijk vergoed hebt gekregen tezamen met het deel wat verrekend is met je eigen risico. Je betaalt bij ons dus niet de eigen bijdrage en bent niet duurder uit dan in het ziekenhuis.

3 verschillen met het ziekenhuis

Er zijn 3 belangrijke verschillen tussen het declaratieproces van een ongecontracteerde zorgverlener zoals wij, en dat van een ziekenhuis:

  1. Je dient zelf de factuur in: In tegenstelling tot bij een ziekenhuis, dien je bij ongecontracteerde zorg zelf de factuur in bij je zorgverzekeraar.
  2. Je betaalt de factuur zelf: In plaats van dat de zorgverzekeraar direct aan ons betaalt, zoals bij een ziekenhuis, ontvang je als patiënt de vergoeding van de zorgverzekeraar en betaal je vervolgens de factuur aan ons.
  3. Je betaalt je eigen risico aan ons: Een ander groot verschil is dat je bij ongecontracteerde zorg het eigen risico rechtstreeks aan ons betaalt, in plaats van aan de zorgverzekeraar zoals bij ziekenhuiszorg.

Hoewel dit proces wellicht iets complexer lijkt, biedt het ons als ongecontracteerde zorgverlener de mogelijkheid om onafhankelijke en persoonlijke zorg te leveren. We staan altijd klaar om je bij elke stap van dit proces te ondersteunen.

Dr Hans Carpay: “Je betaalt bij ons geen eigen bijdrage.”

Misverstanden over de kosten

Bij het navragen bij je zorgverzekeraar over de vergoeding van onze zorg, kunnen er soms misverstanden ontstaan. Het kan voorkomen dat de zorgverzekeraar aangeeft dat onze zorg niet vergoed wordt, of dat je altijd bij moet betalen. Ze zijn zich er dan niet van bewust dat wij de eigen bijdrage kwijtschelden.

In de afbeelding wordt uitgelegd hoe dit in zijn werk gaat. Net als in een ziekenhuis, is er bij ons geen eigen bijdrage, omdat wij deze voor onze patiënten kwijtschelden. Hierdoor ben je bij ons nooit duurder uit dan bij een ziekenhuisbezoek.

Daarnaast is het goed om te weten dat onze zorg ongeveer 30% goedkoper is voor de samenleving dan vergelijkbare zorg in een ziekenhuis. Wij dragen zo bij aan een efficiënter en kostenbesparend zorgsysteem.

Bekijk hier onze veelgestelde vragen

Mijn zorgverzekeraar zegt dat ik slechts 70% van de kosten vergoed krijg en dat ik de rest zelf moet betalen. Is dit waar?

Nee, dat is niet juist. Je zorgverzekeraar zal soms maar 70% van onze rekening vergoeden, maar wij schelden uit coulance het resterende bedrag dat je zelf zou moeten betalen (de eigen bijdrage) kwijt. Daarom ben je bij ons niet duurder uit dan bij een ziekenhuis, je betaalt alleen je eigen risico zelf.

Is de zorg bij TMC duurder dan in een ziekenhuis of andere klinieken die wel contracten hebben?

Het kan voorkomen dat je zorgverzekeraar beweert dat onze zorg duurder is omdat ze niet de volledige rekening vergoeden. Dit is echter niet correct. Wij schelden het bedrag wat je niet vergoed krijgt (de eigen bijdrage) namelijk kwijt. Dit hoef je dus niet te betalen. Om dit mogelijk te maken, vragen we je wel om de afrekening van de factuur van je zorgverzekeraar naar ons te mailen.

Wordt de zorg van TMC vergoed?

Ja, onze zorg valt onder de basisdekking van alle zorgverzekeraars, ongeacht je polis. Als je een verwijzing van de huisarts hebt, zal je zorgverzekering onze behandeling volledig of gedeeltelijk dekken, afhankelijk van je polis. Het resterende bedrag nemen wij voor onze rekening – je betaalt dus geen eigen bijdrage bij ons. Houd er wel rekening mee dat je, net als in het ziekenhuis, je eigen risico zelf moet betalen. Maar, je bent bij ons nooit duurder uit dan in het ziekenhuis.

Hebben jullie een contract met mijn zorgverzekeraar?

Op dit moment hebben wij helaas nog geen contract met zorgverzekeraars. Hoewel we dat graag zouden willen, staan zorgverzekeraars in Nederland erop dat een zorginstelling minimaal drie jaar bestaat voordat ze een contractbespreking aangaan. Daarom zijn we momenteel nog te nieuw om een contract te hebben.

Zo ervaren patiënten onze zorg

Iedereen heeft een uniek migraineverhaal waar we van kunnen leren. Onze patiënten delen hun persoonlijke ervaringen met je. Zo zie je dat de oplossing dichterbij kan zijn dan je denkt. Het is tijd voor actie!

Het verhaal van:

Emma

Toen ik het verhaal van Romee Strijd op Instagram zag, herkende ik mijzelf volledig hierin. Zij was bij The Migraine Clinic geweest en zonder twijfel vroeg ik mijn huisarts om een doorverwijzing. Sinds ik bij jullie ben, heb ik meer hoop dat er ooit een oplossing komt. De neurologen komen erg kundig over en ik voel mij begrepen. Het helpt mij enorm dat er verschillende behandelopties worden voorgelegd en dat ik zelf kan kiezen wat het beste bij mij past. Hoewel ik nog geen structurele oplossing heb gevonden, blijf ik strijdlustig door de opties die nog openliggen.

Het verhaal van:

Laura

Toen ik op 10-jarige leeftijd mijn eerste migraineaanval kreeg, wist ik niet dat dit het begin was van een levenslange strijd. Mijn migraine, vaak vergezeld door een verlammende aura, beperkte mijn leven drastisch. Het autorijden moest ik opgeven, bang voor een plotselinge aanval. Elk aspect van mijn leven was doordrenkt met de angst voor de volgende aanval. Dit gevoel van onvermijdelijkheid werd een constante bron van stress.

Het verhaal van:

Julia

Al vanaf mijn jonge jaren werd ik geplaagd door migraine, maar rond mijn veertigste werd het een dagelijkse kwelling. Mijn leven draaide volledig om de angst voor de volgende aanval. Ik moest vaak activiteiten afzeggen en leefde in constante onzekerheid. Veel dagen bracht ik door in bed, mijzelf door de pijn heen sleurend. Mijn wereld werd steeds kleiner, en ik voelde me gevangen in mijn eigen lichaam.

Het verhaal van:

Eva

Al vanaf mijn zesde werd mijn leven overschaduwd door migraine. Wat begon als een incidentele verstoring groeide uit tot een wekelijkse kwelling. Tegen de tijd dat ik twintig was, worstelde ik drie tot vier keer per week met slopende aanvallen. Deze constante pijn zorgde ervoor dat ik vaak uitgeput was, afspraken moest afzeggen en mijn sociale leven en studies niet kon bijhouden. Migraine was niet slechts een hoofdpijn; het was een barrière die me weerhield van leven.

Het verhaal van:

Anna

Al vanaf mijn tiende jaar maakt migraine deel uit van mijn leven. Het begon sporadisch, maar al snel werd het een constante schaduw die mijn dagelijks leven beïnvloedde. Ik leerde leven met de onvoorspelbaarheid van aanvallen, de intense pijn, en de impact op mijn sociale en professionele leven. Er waren momenten waarop ik dacht dat dit het was, dat ik niet beter kon verwachten. Maar toen ik twee weken lang geen migraine had, realiseerde ik me hoeveel invloed het werkelijk had op mijn leven. Ik begreep eindelijk hoe ‘normaal’ voelen echt was.

Ga aan de slag met je migraine

Twijfel je ergens over of heb je vragen? We ondersteunen je graag op je pad naar verlichting van je migraine. Op naar een leven met minder klachten.

Ben je patiënt bij ons?(Vereist)