De migrainereis van Annette

De impact van migraine op mijn dagelijks leven

Op mijn 32e kreeg ik mijn eerste migraineaanval. Het begon met spraakproblemen, uitvalsverschijnselen en extreme vermoeidheid. Naarmate de tijd verstreek, werden de aanvallen frequenter en heviger, soms zelfs twee keer per week. De hoofdpijn varieerde van mild tot intens, maar het meest verontrustende was de duur van de aanvallen, die soms wel 2,5 dagen aanhielden. Deze aandoening beperkte mijn vertrouwen in mijn lichaam zo sterk dat ik geen betaalde baan durfde aan te nemen. Mijn leven draaide om de migraine heen, altijd voorbereid met een noodplan en iemand in de buurt om me op te halen tijdens mijn vrijwilligerswerk. Vaak moest ik afspraken afzeggen, wat ook een zware tol eiste op mijn gezin. Wanhopig zocht ik naar een effectieve oplossing voor mijn migraine en een specialistische migrainebehandeling.

Mijn weg naar een specialistische migrainebehandeling

In de eerste jaren werd er niets gedaan omdat de oorzaak onbekend was. Ik probeerde verschillende medicijnen zoals Imigran, propranolol en candesartan. Het was een reumatoloog, die zelf ervaring had met migraine accompagnée, die de juiste diagnose stelde. Via een talkshow stuitte ik op Hans Carpay. Een gesprek bij The Migraine Clinic leidde tot de juiste medicatie. Het was een lange weg van bijna 19 jaar voordat ik de juiste behandeling vond.

De behandeling bij The Migraine Clinic

Bij The Migraine Clinic kreeg ik eindelijk de juiste ondersteuning en de specialistische migrainebehandeling. Hans Carpay bleek een buitengewoon begripvolle en deskundige arts te zijn. Hij luisterde naar mijn verhaal en stelde een behandeling samen die specifiek op mijn situatie was afgestemd. Vermoeidheid bleek mijn grootste trigger te zijn, en met een goede balans in mijn dagelijkse routine, werden mijn aanvallen aanzienlijk minder frequent. De begeleiding en de gesprekken waren waardevol en gaven me weer hoop.

De uitkomst: mijn leven terug

Dankzij de specialistische migrainebehandeling bij The Migraine Clinic heb ik mijn leven terug. Mijn aanvallen zijn nu beperkt tot eens in de vijf à zes weken, en het herstel duurt slechts anderhalve dag. Ik kan weer deelnemen aan het dagelijkse leven zonder constante angst voor een aanval. Mijn vertrouwen in mijn lichaam is hersteld, en ik durf weer plannen te maken en afspraken na te komen. De verandering in mijn levenskwaliteit is enorm, en ik ben ongelooflijk dankbaar voor de hulp die ik heb gekregen.

Wil je meer lezen over de specialistische migrainebehandeling van andere patiënten? Lees dan meer patiëntverhalen op onze website.

Annette is behandeld door Dr Hilkens

Met een rijke ervaring als vasculaire neuroloog in het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein, waar hij zich ook toelegde op de behandeling van patiënten met migraine, brengt hij waardevolle kennis en expertise naar ons team. In zijn aanpak benadrukt Dr. Hilkens het belang van het luisteren naar en begrijpen van de individuele klachten en wensen van elke patiënt. Hij is zich bewust van de ernst van migraine en de ontwikkelingen in de behandelmogelijkheden, en streeft ernaar om deze inzichten toe te passen om effectieve zorg te bieden. Dr. Hilkens is gedreven door de missie om ervoor te zorgen dat meer patiënten toegang krijgen tot de juiste behandelingen, gezien veel mensen nog steeds niet de hulp vinden die ze nodig hebben.

Dr. Pieter Hilkens

 

“Na bijna 19 jaar heb ik eindelijk mijn leven terug. De behandelingen bij The Migraine Clinic hebben mijn wereld veranderd.”

Annette

Patiënt bij The Migraine Clinic
naar-de-neuroloog-voor-je-migraine

Onze kijk op migraine zorg

Bij The Migraine Clinic geloven we dat een persoonlijke aanpak de sleutel is tot effectieve migrainebehandeling. Iedereen is namelijk uniek. Daarom creëren we op maat gemaakte behandelplannen die inspelen op jouw specifieke behoeften en levensstijl.

Wij leveren medisch-specialistische zorg op basis van wetenschap. Ons uitgangspunt is dat migraine een erfelijke hersenziekte is. Het is niet jouw schuld. Onze toewijding aan gespecialiseerde zorg betekent dat we de nieuwste inzichten en beste praktijken op het gebied van migrainebehandelingen toepassen. Daarbij zorgen we ervoor dat onze zorg toegankelijk is voor iedereen. We zijn niet duurder dan een traditioneel ziekenhuis en we benutten de kracht van digitale hulpmiddelen om onze patiënten de zorg te bieden die ze nodig hebben, waar en wanneer dat nodig is.

Zo word je patiënt bij The Migraine Clinic

Benieuwd hoe jouw leven lichter wordt met gespecialiseerde migrainezorg? Dit is onze werkwijze.

Heb je al een verwijzing?

Wanneer je al een verwijzing hebt, kun je direct een afspraak maken.

Stap 1

Verwijzing

Huisartsen en medisch specialisten kunnen verwijzen naar The Migraine Clinic. Doe onze Migraine Test en ontvang een persoonlijk advies. Dit document kan helpen bij het overleggen met je huisarts of medisch specialist.

Stap 2

Afspraak maken

Als wij je verwijzing ontvangen hebben, krijg je van ons een uitnodiging om je intakeconsult in te plannen. Dit kan persoonlijk bij ons op locatie of via beeldbellen, afhankelijk van je voorkeur.

Stap 3

Account aanmaken

Zodra je afspraak bevestigd is, krijg je van ons een uitnodiging om je persoonlijke account aan te maken in ons patiëntenportaal. Hierin kun je al je afspraken inzien, vragenlijsten beantwoorden en recepten veilig beheren.

Stap 4

Vragenlijst invullen

Bij je eerste inlog op ons patiëntenportaal krijg je een vragenlijst te zien. Deze helpt ons om een completer beeld van je situatie te krijgen. Neem de tijd om deze zo volledig mogelijk in te vullen voordat je consult plaatsvindt, zodat je neuroloog goed voorbereid aan de afspraak kan beginnen.

Stap 5

Intake consult

Er is tijdens de intake alle ruimte voor jouw persoonlijke verhaal. Daarna bespreek je met de neuroloog wat het behandelplan gaat worden. Dit consult en jouw verhaal vormen de basis voor een op maat gemaakt traject naar een leven met minder migraine. 

Onze missie

Vragen?
We staan klaar voor je!

Heb je vragen over migraine, onze aanpak of wil je meer weten over onze kliniek? Neem gerust contact met ons op. Ons team staat klaar om al je vragen te beantwoorden en je verder te helpen. Wij zijn er om je te ondersteunen, zodat jij je kunt richten op het verminderen van je migraineklachten. Bij The Migraine Clinic helpen we je graag verder.

Bekijk ook de andere verhalen

Migrainezorg

Het verhaal van: Anne-Lucia

Ik herinner me nog goed dat ik 14 was toen ik voor het eerst een hevige hoofdpijn voelde op school. Die dag werd ik zo misselijk dat ik waggelend naar huis fietste. Aanvankelijk kwamen de aanvallen onregelmatig, maar tegen mijn 17e waren ze maandelijks en zo hevig dat ik soms wel twee dagen op bed lag, niet in staat om voor mezelf of mijn gezin te zorgen. Elke maand opnieuw een dag of twee volledig uitgeschakeld zijn, was een nachtmerrie die mijn leven volledig beheerste. Wanhopig zocht ik naar een oplossing en de juiste migrainezorg voor mijn migraine.

Migrainebehandeling

Het verhaal van: Jasmijn

Vanaf mijn 14e jaar begon ik te lijden aan migraine. In de eerste jaren waren de aanvallen ontzettend heftig, en hoewel de frequentie en intensiteit na verloop van tijd afnamen, bleef de impact groot. Regelmatig lag ik tijdens mijn puberteit en later als moeder van een jong gezin dagenlang op bed. Deze momenten waarop ik niet kon ‘meedoen’ waren bijzonder lastig, zowel voor mij als voor mijn gezin. Het gevoel van machteloosheid en frustratie beheerste mijn leven.

Behandeling voor migraine

Het verhaal van: Marloes

In mijn zoektocht naar verlichting heb ik veel geprobeerd. Ik ben bij een neuroloog geweest, heb fysiotherapie, acupunctuur, yoga en diverse alternatieve geneeswijzen geprobeerd. Homeopathie en osteopathie zaten daar ook bij. Daarnaast heb ik talloze verschillende medicijnen gebruikt. Vorig jaar was de situatie zo slecht dat ik, in overleg met mijn huisarts, besloot om zelf op zoek te gaan naar een migraine-neuroloog. Via internet kwam ik terecht bij dokter Carpay. Hoewel het Tergooi ziekenhuis meldde dat hij geen nieuwe patiënten aannam, hoorde ik dat hij een eigen kliniek zou beginnen. Ik had inmiddels al het boek “Migraine is geen hoofdpijn” gelezen en wist dat ik bij The Migraine Clinic wilde zijn.