De migrainereis van Anne-Lucia

De impact van migraine op mijn dagelijks leven

Ik herinner me nog goed dat ik 14 was toen ik voor het eerst een hevige hoofdpijn voelde op school. Die dag werd ik zo misselijk dat ik waggelend naar huis fietste. Aanvankelijk kwamen de aanvallen onregelmatig, maar tegen mijn 17e waren ze maandelijks en zo hevig dat ik soms wel twee dagen op bed lag, niet in staat om voor mezelf of mijn gezin te zorgen. Elke maand opnieuw een dag of twee volledig uitgeschakeld zijn, was een nachtmerrie die mijn leven volledig beheerste. Wanhopig zocht ik naar een oplossing en de juiste migrainezorg voor mijn migraine.

De lange weg naar de juiste migraine zorg

In de jaren die volgden, probeerde ik van alles om mijn migraines te verlichten. Medicatie leek nooit echt een optie, uit angst voor bijwerkingen. Ik schakelde over op gezonde voeding in de hoop dat dit zou helpen, maar de verbetering bleef uit. Toen ik via een kennis hoorde over The Migraine Clinic, voelde ik een sprankje hoop. Ik wist niet precies wat ik kon verwachten, maar ik was bereid alles te proberen om mijn leven weer terug te krijgen.

De behandeling bij The Migraine Clinic

Bij The Migraine Clinic voelde ik me voor het eerst echt gehoord en begrepen. Dr. Bienfait nam de tijd om mijn verhaal aan te horen en stelde een persoonlijk behandelplan op. De behandeling was gericht op mijn specifieke symptomen en behoeften, met een combinatie van nieuwe medicatie en aanpassingen in mijn levensstijl. De begeleiding was intensief maar altijd ondersteunend en motiverend.

Mijn leven terug dankzij The Migraine Clinic

De resultaten van de behandeling waren verbluffend. Na enkele maanden merkte ik dat de frequentie en intensiteit van mijn migraines significant verminderden. Voor het eerst in jaren kon ik weer actief deelnemen aan het leven, zonder de constante angst voor een nieuwe aanval. Ik kan weer genieten van de kleine dingen in het leven. Dankzij de migrainezorg bij The Migraine Clinic heb ik mijn leven teruggekregen.

Wil je meer lezen over de migraine zorg van andere patiënten? Lees dan de patiëntverhalen op de website.

Anne-Lucia is behandeld door Dr. Bienfait

De kans om binnen het vakgebied te versmallen biedt Dr. Bienfait de ruimte om nog meer toe te gaan leggen op het begeleiden van mensen in de keuzes ten aanzien van de behandeling van hun hoofdpijnaandoening, waarbij er ook aandacht is voor impact van hoofdpijn en de behandeling daarvan op werk, gezinsleven en vrije tijd.

Dr Henriette Bienfait

 

“Ik voel me eindelijk bevrijd van de constante dreiging van migraines. Dankzij The Migraine Clinic kan ik weer volop van het leven genieten.”

Anne-Lucia

Patiënt bij The Migraine Clinic
naar-de-neuroloog-voor-je-migraine

Onze kijk op migraine zorg

Bij The Migraine Clinic geloven we dat een persoonlijke aanpak de sleutel is tot effectieve migrainebehandeling. Iedereen is namelijk uniek. Daarom creëren we op maat gemaakte behandelplannen die inspelen op jouw specifieke behoeften en levensstijl.

Wij leveren medisch-specialistische zorg op basis van wetenschap. Ons uitgangspunt is dat migraine een erfelijke hersenziekte is. Het is niet jouw schuld. Onze toewijding aan gespecialiseerde zorg betekent dat we de nieuwste inzichten en beste praktijken op het gebied van migrainebehandelingen toepassen. Daarbij zorgen we ervoor dat onze zorg toegankelijk is voor iedereen. We zijn niet duurder dan een traditioneel ziekenhuis en we benutten de kracht van digitale hulpmiddelen om onze patiënten de zorg te bieden die ze nodig hebben, waar en wanneer dat nodig is.

Zo word je patiënt bij The Migraine Clinic

Benieuwd hoe jouw leven lichter wordt met gespecialiseerde migrainezorg? Dit is onze werkwijze.

Heb je al een verwijzing?

Wanneer je al een verwijzing hebt, kun je direct een afspraak maken.

Stap 1

Verwijzing

Huisartsen en medisch specialisten kunnen verwijzen naar The Migraine Clinic. Doe onze Migraine Test en ontvang een persoonlijk advies. Dit document kan helpen bij het overleggen met je huisarts of medisch specialist.

Stap 2

Afspraak maken

Als wij je verwijzing ontvangen hebben, krijg je van ons een uitnodiging om je intakeconsult in te plannen. Dit kan persoonlijk bij ons op locatie of via beeldbellen, afhankelijk van je voorkeur.

Stap 3

Account aanmaken

Zodra je afspraak bevestigd is, krijg je van ons een uitnodiging om je persoonlijke account aan te maken in ons patiëntenportaal. Hierin kun je al je afspraken inzien, vragenlijsten beantwoorden en recepten veilig beheren.

Stap 4

Vragenlijst invullen

Bij je eerste inlog op ons patiëntenportaal krijg je een vragenlijst te zien. Deze helpt ons om een completer beeld van je situatie te krijgen. Neem de tijd om deze zo volledig mogelijk in te vullen voordat je consult plaatsvindt, zodat je neuroloog goed voorbereid aan de afspraak kan beginnen.

Stap 5

Intake consult

Er is tijdens de intake alle ruimte voor jouw persoonlijke verhaal. Daarna bespreek je met de neuroloog wat het behandelplan gaat worden. Dit consult en jouw verhaal vormen de basis voor een op maat gemaakt traject naar een leven met minder migraine. 

Onze missie

Vragen?
We staan klaar voor je!

Heb je vragen over migraine, onze aanpak of wil je meer weten over onze kliniek? Neem gerust contact met ons op. Ons team staat klaar om al je vragen te beantwoorden en je verder te helpen. Wij zijn er om je te ondersteunen, zodat jij je kunt richten op het verminderen van je migraineklachten. Bij The Migraine Clinic helpen we je graag verder.

Bekijk ook de andere verhalen

migraine behandeling ervaringen

Het verhaal van: Romy

Ik kreeg mijn eerste migraineaanval toen ik veertien was. Aanvankelijk had ik maar een paar keer per jaar last, maar rond mijn vijfendertigste had ik bijna elke maand tijdens mijn menstruatie en ovulatie migraine. Eerst duurden de aanvallen een dag, maar na verloop van tijd werden ze langer, soms wel vier dagen. Bij het begin van de overgang breidden de migrainedagen zich gestaag uit, tot ik uiteindelijk chronische migraine kreeg. Dit betekende dat ik in een week slechts één of twee dagen zonder migraine en/of hoofdpijn had. Ondanks dat triptanen goed werkten, was het een enorme uitputtingsslag. Ik voelde me geregeerd door de migraine en kon nooit plannen maken zonder rekening te houden met mogelijke aanvallen.

Behandeling voor migraine

Het verhaal van: Marloes

In mijn zoektocht naar verlichting heb ik veel geprobeerd. Ik ben bij een neuroloog geweest, heb fysiotherapie, acupunctuur, yoga en diverse alternatieve geneeswijzen geprobeerd. Homeopathie en osteopathie zaten daar ook bij. Daarnaast heb ik talloze verschillende medicijnen gebruikt. Vorig jaar was de situatie zo slecht dat ik, in overleg met mijn huisarts, besloot om zelf op zoek te gaan naar een migraine-neuroloog. Via internet kwam ik terecht bij dokter Carpay. Hoewel het Tergooi ziekenhuis meldde dat hij geen nieuwe patiënten aannam, hoorde ik dat hij een eigen kliniek zou beginnen. Ik had inmiddels al het boek “Migraine is geen hoofdpijn” gelezen en wist dat ik bij The Migraine Clinic wilde zijn.

De weg naar verlichting: Het verhaal van Emma

Het verhaal van: Sophie

Mijn eerste migraineaanval kreeg ik toen ik ongeveer 15 of 16 jaar was. Daarna heb ik lange tijd geen aanvallen meer gehad. Tijdens mijn studententijd, toen ik meer alcohol ging drinken, kreeg ik altijd migraine na een avond te veel drinken. Van mijn 19e tot mijn 34e had ik ongeveer één keer per maand een dag migraine, meestal door alcoholgebruik. Tijdens mijn eerste zwangerschap had ik de eerste 12 weken veel last van migraine, ook zonder alcohol. Het moederschap in combinatie met werk zorgde ervoor dat ik in 2020 meer aanvallen kreeg. Dit had een grote impact op mijn dagelijks leven; ik stond ermee op en ging ermee naar bed. Uiteindelijk kwam ik ziek thuis te zitten door migraine in combinatie met een burn-out.