De migrainereis van Luna

De impact van migraine op het dagelijks leven

De eerste symptomen van migraine kreeg ik op mijn 34e, na de bevalling van mijn derde kind. Aanvankelijk had ik alleen tijdens drukke periodes last van aanvallen, maar tien jaar later werden ze frequenter en langduriger. Nu, in de overgang, zijn de aanvallen zo hevig dat ik soms zes dagen op bed lig. Dit heeft mijn leven enorm beïnvloed. Ik ben vaak afspraken en sociale gelegenheden uit de weg gegaan uit angst voor een aanval, waardoor ik veel mooie momenten heb gemist.

Mijn zoektocht naar verlichting

Ik heb van alles geprobeerd voordat ik bij The Migraine Clinic terechtkwam. Zoals velen heb ik voedingsmiddelen vermeden die migraine kunnen uitlokken, en ik heb verschillende therapieën ondergaan, zoals fysiotherapie en acupunctuur. Ook heb ik supplementen genomen, gesport, gewandeld en yoga beoefend. Mijn huisarts en ik besloten uiteindelijk dat specialistische hulp nodig was, zeker toen mijn klachten in de overgang onhoudbaar werden. Na talloze mislukte medicatie pogingen en gesprekken met verschillende specialisten, hoorde ik van The Migraine Clinic via een vrouw die er goede migraine specialist ervaringen mee had. Dit gaf me hoop en de moed om door te zetten.

Hoe TMC Luna’s leven veranderde

Bij The Migraine Clinic werd mijn situatie grondig geanalyseerd. De neurologen daar begrepen dat mijn migraine door hormonale veranderingen werd veroorzaakt en stelden een op maat gemaakte behandeling voor. Deze behandeling omvatte nieuwe medicatie en een aangepaste leefstijl. De persoonlijke benadering en deskundigheid van het team gaven me direct vertrouwen. Voor het eerst voelde ik dat er echt naar mijn specifieke situatie werd geluisterd en dat er een plan was dat specifiek voor mij werkte.

Terug naar een normaal leven

Nu, vijf maanden later, voel ik me beter dan ooit. Hoewel ik nog steeds af en toe migraine heb, zijn de ernstige migraineaanvallen bijna verdwenen. Ik heb weer vertrouwen gekregen om activiteiten te plannen en ben zelfs weer begonnen met het geven van sportlessen. Mijn collega’s en vrienden ondersteunen me hierin volledig. Het idee dat ik mijn leven terugkrijg, geeft me een immense opluchting en vreugde. Ik had veel eerder om specialistische hulp moeten vragen, maar ben blij dat ik nu de juiste behandeling heb gevonden. De migraine beheerste jarenlang mijn leven, maar dankzij The Migraine Clinic heb ik mijn vrijheid terug. Ik kan eindelijk weer genieten van de kleine dingen zonder constante angst voor een aanval door de juiste migraine specialist ervaringen.

Wil je meer lezen over de ervaringen van andere patiënten die behandeld zijn door The Migraine Clinic? Kijk dan op de pagina over patiëntverhalen.

Luna is behandeld door Dr. Bienfait

De kans om binnen het vakgebied te versmallen biedt Dr. Bienfait de ruimte om nog meer toe te gaan leggen op het begeleiden van mensen in de keuzes ten aanzien van de behandeling van hun hoofdpijnaandoening, waarbij er ook aandacht is voor impact van hoofdpijn en de behandeling daarvan op werk, gezinsleven en vrije tijd.

Dr Henriette Bienfait

 

“Ik had nooit gedacht dat ik na 26 jaar eindelijk verlichting zou vinden. Dankzij The Migraine Clinic durf ik weer plannen te maken en volop te genieten van het leven.”

Luna

Patiënt bij The Migraine Clinic
naar-de-neuroloog-voor-je-migraine

Onze kijk op migraine zorg

Bij The Migraine Clinic geloven we dat een persoonlijke aanpak de sleutel is tot effectieve migrainebehandeling. Iedereen is namelijk uniek. Daarom creëren we op maat gemaakte behandelplannen die inspelen op jouw specifieke behoeften en levensstijl.

Wij leveren medisch-specialistische zorg op basis van wetenschap. Ons uitgangspunt is dat migraine een erfelijke hersenziekte is. Het is niet jouw schuld. Onze toewijding aan gespecialiseerde zorg betekent dat we de nieuwste inzichten en beste praktijken op het gebied van migrainebehandelingen toepassen. Daarbij zorgen we ervoor dat onze zorg toegankelijk is voor iedereen. We zijn niet duurder dan een traditioneel ziekenhuis en we benutten de kracht van digitale hulpmiddelen om onze patiënten de zorg te bieden die ze nodig hebben, waar en wanneer dat nodig is.

Zo word je patiënt bij The Migraine Clinic

Benieuwd hoe jouw leven lichter wordt met gespecialiseerde migrainezorg? Dit is onze werkwijze.

Heb je al een verwijzing?

Wanneer je al een verwijzing hebt, kun je direct een afspraak maken.

Stap 1

Verwijzing

Huisartsen en medisch specialisten kunnen verwijzen naar The Migraine Clinic. Doe onze Migraine Test en ontvang een persoonlijk advies. Dit document kan helpen bij het overleggen met je huisarts of medisch specialist.

Stap 2

Afspraak maken

Als wij je verwijzing ontvangen hebben, krijg je van ons een uitnodiging om je intakeconsult in te plannen. Dit kan persoonlijk bij ons op locatie of via beeldbellen, afhankelijk van je voorkeur.

Stap 3

Account aanmaken

Zodra je afspraak bevestigd is, krijg je van ons een uitnodiging om je persoonlijke account aan te maken in ons patiëntenportaal. Hierin kun je al je afspraken inzien, vragenlijsten beantwoorden en recepten veilig beheren.

Stap 4

Vragenlijst invullen

Bij je eerste inlog op ons patiëntenportaal krijg je een vragenlijst te zien. Deze helpt ons om een completer beeld van je situatie te krijgen. Neem de tijd om deze zo volledig mogelijk in te vullen voordat je consult plaatsvindt, zodat je neuroloog goed voorbereid aan de afspraak kan beginnen.

Stap 5

Intake consult

Er is tijdens de intake alle ruimte voor jouw persoonlijke verhaal. Daarna bespreek je met de neuroloog wat het behandelplan gaat worden. Dit consult en jouw verhaal vormen de basis voor een op maat gemaakt traject naar een leven met minder migraine. 

Onze missie

Vragen?
We staan klaar voor je!

Heb je vragen over migraine, onze aanpak of wil je meer weten over onze kliniek? Neem gerust contact met ons op. Ons team staat klaar om al je vragen te beantwoorden en je verder te helpen. Wij zijn er om je te ondersteunen, zodat jij je kunt richten op het verminderen van je migraineklachten. Bij The Migraine Clinic helpen we je graag verder.

Bekijk ook de andere verhalen

Mijn strijd tegen migraine: Laura's persoonlijke verhaal

Het verhaal van: Laura

Toen ik op 10-jarige leeftijd mijn eerste migraineaanval kreeg, wist ik niet dat dit het begin was van een levenslange strijd. Mijn migraine, vaak vergezeld door een verlammende aura, beperkte mijn leven drastisch. Het autorijden moest ik opgeven, bang voor een plotselinge aanval. Elk aspect van mijn leven was doordrenkt met de angst voor de volgende aanval. Dit gevoel van onvermijdelijkheid werd een constante bron van stress.

Specialistische migrainebehandeling

Het verhaal van: Annette

In de eerste jaren werd er niets gedaan omdat de oorzaak onbekend was. Ik probeerde verschillende medicijnen zoals Imigran, propranolol en candesartan. Het was een reumatoloog, die zelf ervaring had met migraine accompagnée, die de juiste diagnose stelde. Via een talkshow stuitte ik op Hans Carpay. Een gesprek bij The Migraine Clinic leidde tot de juiste medicatie. Het was een lange weg van bijna 19 jaar voordat ik de juiste behandeling vond.

Chronische migraine overwinnen

Het verhaal van: Julia

Al vanaf mijn jonge jaren werd ik geplaagd door migraine, maar rond mijn veertigste werd het een dagelijkse kwelling. Mijn leven draaide volledig om de angst voor de volgende aanval. Ik moest vaak activiteiten afzeggen en leefde in constante onzekerheid. Veel dagen bracht ik door in bed, mijzelf door de pijn heen sleurend. Mijn wereld werd steeds kleiner, en ik voelde me gevangen in mijn eigen lichaam.