De migrainereis van Marloes

De impact van migraine op mijn dagelijks leven

Rond mijn vijftiende begon ik twee keer per maand last te krijgen van migraineaanvallen. Tijdens mijn zwangerschappen had ik gelukkig weinig klachten, maar vanaf mijn dertigste werden de aanvallen frequenter en heviger. Na de overgang werd het nog erger. Migraine beheerste mijn leven; ik was niet in staat om te werken en moest vele activiteiten opgeven. Denk aan bridge, naar het theater gaan, uit eten gaan, en zelfs bezoek ontvangen. Mijn sociale contacten werden steeds minder en ik voelde me steeds eenzamer. Wanhopig zocht ik naar een effectieve behandeling voor migraine.

De lange weg naar de juiste behandeling

In mijn zoektocht naar verlichting heb ik veel geprobeerd. Ik ben bij een neuroloog geweest, heb fysiotherapie, acupunctuur, yoga en diverse alternatieve geneeswijzen geprobeerd. Homeopathie en osteopathie zaten daar ook bij. Daarnaast heb ik talloze verschillende medicijnen gebruikt. Vorig jaar was de situatie zo slecht dat ik, in overleg met mijn huisarts, besloot om zelf op zoek te gaan naar een migraine-neuroloog. Via internet kwam ik terecht bij dokter Carpay. Hoewel het Tergooi ziekenhuis meldde dat hij geen nieuwe patiënten aannam, hoorde ik dat hij een eigen kliniek zou beginnen. Ik had inmiddels al het boek “Migraine is geen hoofdpijn” gelezen en wist dat ik bij The Migraine Clinic wilde zijn.

De behandeling bij The Migraine Clinic

In maart 2023 begon mijn behandeling bij The Migraine Clinic. Na mijn eerste consult met dokter Carpay kreeg ik Ajovy voorgeschreven. De persoonlijke benadering en de deskundigheid van het team gaven mij direct vertrouwen. De behandeling was gericht op mijn specifieke situatie en ik voelde me echt gehoord en begrepen. Ajovy bleek een wondermiddel voor mij te zijn; de aanvallen en de misselijkheid verdwenen vrijwel geheel.

Mijn leven terug dankzij The Migraine Clinic

Sinds ik Ajovy gebruik, is mijn leven drastisch verbeterd. Geen echte migraineaanvallen meer en de constante misselijkheid is verdwenen. Ik heb eigenlijk een nieuw leven gekregen. Ik kan weer werken, naar het theater gaan, uit eten gaan, en mijn sociale contacten onderhouden. De impact van migraine op mijn leven is enorm verminderd en ik kan eindelijk weer genieten van de dingen die ik vroeger moest opgeven. Dankzij de behandeling bij The Migraine Clinic heb ik mijn leven terug.

Wil je meer lezen over de behandelingen van migraine geschreven door onze patiënten? Lees dan de patiëntverhalen op onze website.

Marloes is behandeld door Dr. Carpay

Vastbesloten om de toegankelijkheid en kwaliteit van de zorg voor migrainepatiënten te verbeteren, richtte Dr. Carpay The Migraine Clinic op. Zijn doel: het bieden van begripvolle, deskundige zorg en ondersteuning voor mensen die worstelen met migraine.

Onze missie

 

“De persoonlijke benadering en deskundigheid van het team gaven mij direct vertrouwen. Sinds ik Ajovy gebruik, heb ik mijn leven weer terug.”

Marloes

Patiënt bij The Migraine Clinic
naar-de-neuroloog-voor-je-migraine

Onze kijk op migraine zorg

Bij The Migraine Clinic geloven we dat een persoonlijke aanpak de sleutel is tot effectieve migrainebehandeling. Iedereen is namelijk uniek. Daarom creëren we op maat gemaakte behandelplannen die inspelen op jouw specifieke behoeften en levensstijl.

Wij leveren medisch-specialistische zorg op basis van wetenschap. Ons uitgangspunt is dat migraine een erfelijke hersenziekte is. Het is niet jouw schuld. Onze toewijding aan gespecialiseerde zorg betekent dat we de nieuwste inzichten en beste praktijken op het gebied van migrainebehandelingen toepassen. Daarbij zorgen we ervoor dat onze zorg toegankelijk is voor iedereen. We zijn niet duurder dan een traditioneel ziekenhuis en we benutten de kracht van digitale hulpmiddelen om onze patiënten de zorg te bieden die ze nodig hebben, waar en wanneer dat nodig is.

Zo word je patiënt bij The Migraine Clinic

Benieuwd hoe jouw leven lichter wordt met gespecialiseerde migrainezorg? Dit is onze werkwijze.

Heb je al een verwijzing?

Wanneer je al een verwijzing hebt, kun je direct een afspraak maken.

Stap 1

Verwijzing

Huisartsen en medisch specialisten kunnen verwijzen naar The Migraine Clinic. Doe onze Migraine Test en ontvang een persoonlijk advies. Dit document kan helpen bij het overleggen met je huisarts of medisch specialist.

Stap 2

Afspraak maken

Als wij je verwijzing ontvangen hebben, krijg je van ons een uitnodiging om je intakeconsult in te plannen. Dit kan persoonlijk bij ons op locatie of via beeldbellen, afhankelijk van je voorkeur.

Stap 3

Account aanmaken

Zodra je afspraak bevestigd is, krijg je van ons een uitnodiging om je persoonlijke account aan te maken in ons patiëntenportaal. Hierin kun je al je afspraken inzien, vragenlijsten beantwoorden en recepten veilig beheren.

Stap 4

Vragenlijst invullen

Bij je eerste inlog op ons patiëntenportaal krijg je een vragenlijst te zien. Deze helpt ons om een completer beeld van je situatie te krijgen. Neem de tijd om deze zo volledig mogelijk in te vullen voordat je consult plaatsvindt, zodat je neuroloog goed voorbereid aan de afspraak kan beginnen.

Stap 5

Intake consult

Er is tijdens de intake alle ruimte voor jouw persoonlijke verhaal. Daarna bespreek je met de neuroloog wat het behandelplan gaat worden. Dit consult en jouw verhaal vormen de basis voor een op maat gemaakt traject naar een leven met minder migraine. 

Onze missie

Vragen?
We staan klaar voor je!

Heb je vragen over migraine, onze aanpak of wil je meer weten over onze kliniek? Neem gerust contact met ons op. Ons team staat klaar om al je vragen te beantwoorden en je verder te helpen. Wij zijn er om je te ondersteunen, zodat jij je kunt richten op het verminderen van je migraineklachten. Bij The Migraine Clinic helpen we je graag verder.

Bekijk ook de andere verhalen

Mijn strijd tegen migraine: Laura's persoonlijke verhaal

Het verhaal van: Laura

Toen ik op 10-jarige leeftijd mijn eerste migraineaanval kreeg, wist ik niet dat dit het begin was van een levenslange strijd. Mijn migraine, vaak vergezeld door een verlammende aura, beperkte mijn leven drastisch. Het autorijden moest ik opgeven, bang voor een plotselinge aanval. Elk aspect van mijn leven was doordrenkt met de angst voor de volgende aanval. Dit gevoel van onvermijdelijkheid werd een constante bron van stress.

Chronische migraine overwinnen

Het verhaal van: Julia

Al vanaf mijn jonge jaren werd ik geplaagd door migraine, maar rond mijn veertigste werd het een dagelijkse kwelling. Mijn leven draaide volledig om de angst voor de volgende aanval. Ik moest vaak activiteiten afzeggen en leefde in constante onzekerheid. Veel dagen bracht ik door in bed, mijzelf door de pijn heen sleurend. Mijn wereld werd steeds kleiner, en ik voelde me gevangen in mijn eigen lichaam.

Effectieve migrainebehandeling

Het verhaal van: Britt

Vanaf jonge leeftijd, ongeveer sinds mijn vijfde, heb ik regelmatig migraineaanvallen gehad. De afgelopen twee jaar is de frequentie en ernst van mijn migraine echter sterk toegenomen, en had ik vrijwel dagelijks last. De chronische migraine beperkte mijn leven enorm. In het weekend lag ik vaak op bed en kon ik weinig tot niets doen. Doordeweeks werkte ik fulltime vanuit huis, wat me hielp om prikkels te vermijden, maar toch was mijn leven sterk beperkt. Sporten lukte niet meer, het huishouden kostte veel energie, en sociale contacten werden schaars omdat deze vaak een aanval uitlokten. Ik was constant moe en futloos, en voelde mij eenzaam door de isolatie die de migraine met zich meebracht. Ik zocht naar een effectieve migrainebehandeling om mijn leven terug te krijgen.