De migrainereis van Anna

De zoektocht naar verlichting
Mijn pad naar The Migraine Clinic was lang en bochtig, gevuld met talloze pogingen om verlichting te vinden. Ik probeerde alles: bètablokkers voorgeschreven door neurologen, fysiotherapie, naratriptan, en coaching. Ondanks deze inspanningen bleef mijn migraine onverminderd aanwezig. Vooral de ervaringen met neurologen en huisartsen waren ontmoedigend; vaak voelde ik me niet serieus genomen, wat mij lange tijd weerhield van het zoeken naar verdere hulp.

Ontmoeting met The Migraine Clinic
Mijn keerpunt kwam toen een vriendin mij aanmoedigde om het boek van Hans Carpay, ‘migraine is geen hoofdpijn’, te lezen. Dit boek, en de daaropvolgende gesprekken met de specialisten van The Migraine Clinic, markeerden het begin van een nieuw hoofdstuk. Voor het eerst voelde ik me echt begrepen en serieus genomen. Hoewel mijn strijd tegen migraine nog niet over is, heb ik nu hoop en steun gevonden op plaatsen waar ik dat het minst verwachtte.

Een nieuw begin
Dankzij de aanpak van The Migraine Clinic heb ik nieuwe inzichten en behandelmethoden ontdekt die echt verschil maken. Hoewel mijn reis nog niet voorbij is, voel ik me sterker en hoopvoller. Mijn advies aan anderen die aan het begin staan van hun migrainereis? Neem jezelf en je migraine serieus. Zoek hulp, geef niet op, en weet dat er altijd mogelijkheden zijn om verbetering te vinden. The Migraine Clinic heeft me laten zien dat er licht is aan het einde van de tunnel.

Anna is behandeld door drs Balvers

Met jaren van intensieve ervaring heeft Tijmen Balvers een diepgaande expertise ontwikkeld in de behandeling van ingewikkelde en chronische migraine- en clusterhoofdpijnproblemen. Hij maakt gebruik van zijn uitgebreide kennis over epilepsie – een aandoening met opmerkelijke gelijkenissen met migraine – om hoofdpijnklachten op een holistische en up-to-date manier te benaderen.

 

Door de steun van The Migraine Clinic heb ik geleerd dat mijn strijd tegen migraine niet eenzaam hoeft te zijn. Hun expertise en persoonlijke benadering hebben me hoop en kracht gegeven om door te gaan.

Anna

Patiënt bij The Migraine Clinic
naar-de-neuroloog-voor-je-migraine

Onze kijk op migraine zorg

Bij The Migraine Clinic geloven we dat een persoonlijke aanpak de sleutel is tot effectieve migrainebehandeling. Iedereen is namelijk uniek. Daarom creëren we op maat gemaakte behandelplannen die inspelen op jouw specifieke behoeften en levensstijl.

Wij leveren medisch-specialistische zorg op basis van wetenschap. Ons uitgangspunt is dat migraine een erfelijke hersenziekte is. Het is niet jouw schuld. Onze toewijding aan gespecialiseerde zorg betekent dat we de nieuwste inzichten en beste praktijken op het gebied van migrainebehandelingen toepassen. Daarbij zorgen we ervoor dat onze zorg toegankelijk is voor iedereen. We zijn niet duurder dan een traditioneel ziekenhuis en we benutten de kracht van digitale hulpmiddelen om onze patiënten de zorg te bieden die ze nodig hebben, waar en wanneer dat nodig is.

Zo word je patiënt bij The Migraine Clinic

Benieuwd hoe jouw leven lichter wordt met gespecialiseerde migrainezorg? Dit is onze werkwijze.

Heb je al een verwijzing?

Wanneer je al een verwijzing hebt, kun je direct een afspraak maken.

Stap 1

Verwijzing

Huisartsen en medisch specialisten kunnen verwijzen naar The Migraine Clinic. Doe onze Migraine Test en ontvang een persoonlijk advies. Dit document kan helpen bij het overleggen met je huisarts of medisch specialist.

Stap 2

Afspraak maken

Als wij je verwijzing ontvangen hebben, krijg je van ons een uitnodiging om je intakeconsult in te plannen. Dit kan persoonlijk bij ons op locatie of via beeldbellen, afhankelijk van je voorkeur.

Stap 3

Account aanmaken

Zodra je afspraak bevestigd is, krijg je van ons een uitnodiging om je persoonlijke account aan te maken in ons patiëntenportaal. Hierin kun je al je afspraken inzien, vragenlijsten beantwoorden en recepten veilig beheren.

Stap 4

Vragenlijst invullen

Bij je eerste inlog op ons patiëntenportaal krijg je een vragenlijst te zien. Deze helpt ons om een completer beeld van je situatie te krijgen. Neem de tijd om deze zo volledig mogelijk in te vullen voordat je consult plaatsvindt, zodat je neuroloog goed voorbereid aan de afspraak kan beginnen.

Stap 5

Intake consult

Er is tijdens de intake alle ruimte voor jouw persoonlijke verhaal. Daarna bespreek je met de neuroloog wat het behandelplan gaat worden. Dit consult en jouw verhaal vormen de basis voor een op maat gemaakt traject naar een leven met minder migraine. 

Onze missie

Vragen?
We staan klaar voor je!

Heb je vragen over migraine, onze aanpak of wil je meer weten over onze kliniek? Neem gerust contact met ons op. Ons team staat klaar om al je vragen te beantwoorden en je verder te helpen. Wij zijn er om je te ondersteunen, zodat jij je kunt richten op het verminderen van je migraineklachten. Bij The Migraine Clinic helpen we je graag verder.

Bekijk ook de andere verhalen

migraine behandeling ervaringen

Het verhaal van: Romy

Ik kreeg mijn eerste migraineaanval toen ik veertien was. Aanvankelijk had ik maar een paar keer per jaar last, maar rond mijn vijfendertigste had ik bijna elke maand tijdens mijn menstruatie en ovulatie migraine. Eerst duurden de aanvallen een dag, maar na verloop van tijd werden ze langer, soms wel vier dagen. Bij het begin van de overgang breidden de migrainedagen zich gestaag uit, tot ik uiteindelijk chronische migraine kreeg. Dit betekende dat ik in een week slechts één of twee dagen zonder migraine en/of hoofdpijn had. Ondanks dat triptanen goed werkten, was het een enorme uitputtingsslag. Ik voelde me geregeerd door de migraine en kon nooit plannen maken zonder rekening te houden met mogelijke aanvallen.

Migrainezorg

Het verhaal van: Anne-Lucia

Ik herinner me nog goed dat ik 14 was toen ik voor het eerst een hevige hoofdpijn voelde op school. Die dag werd ik zo misselijk dat ik waggelend naar huis fietste. Aanvankelijk kwamen de aanvallen onregelmatig, maar tegen mijn 17e waren ze maandelijks en zo hevig dat ik soms wel twee dagen op bed lag, niet in staat om voor mezelf of mijn gezin te zorgen. Elke maand opnieuw een dag of twee volledig uitgeschakeld zijn, was een nachtmerrie die mijn leven volledig beheerste. Wanhopig zocht ik naar een oplossing en de juiste migrainezorg voor mijn migraine.

Effectieve migraine-oplossing

Het verhaal van: Arianne

Ik heb letterlijk alles geprobeerd om van mijn migraine af te komen. Vanaf jonge leeftijd verwees mijn huisarts me naar een neuroloog in de hoop dat hij meer voor mij kon betekenen. Helaas bleef ik veel medicatie gebruiken zonder het gewenste effect. Toen las ik een artikel over The Migraine Clinic (TMC) in het magazine ‘Hoofdzaken’. Dit gaf me nieuwe hoop. Omdat mijn medicatiegebruik te hoog was en niet echt werkte, besloot ik een afspraak te maken bij TMC.