Drs. Tijmen Balvers

Als neuroloog geloof ik in de kracht van de hersenen en het potentieel van elk individu om een leven vol gezondheid en welzijn te leiden.

Tijmen Balvers (1984) is geboren en getogen in Woerden (ZH) en op 8-jarige leeftijd verhuisd naar de omgeving van Apeldoorn (GLD). Zijn geneeskundeopleiding volgde hij aan de Rijksuniversiteit Groningen en maakte voor het praktische deel van de opleiding – de coschappen – een uitstap naar het Medisch Spectrum Twente in Enschede.

Tijdens het coschap neurologie raakte hij gefascineerd door het menselijk brein en koos na behalen van het artsexamen in 2010 voor de opleiding tot neuroloog in het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) te Nijmegen. Het CWZ, als hoofdpijncentrum, bleek een ideale kweekvijver om zijn interesse in de zorg voor migraine- en andere hoofdpijnpatiënten aan te wakkeren.

Na afronding van zijn specialisatie in 2016 heeft Tijmen Balvers tot medio 2022 op de hoofdpijnpolikliniek van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) gewerkt en daar veel ervaring opgedaan op het gebied van moeilijk te behandelen hoofdpijn, in het bijzonder (chronische) migraine en clusterhoofdpijn. Hij volgt de nieuwe wetenschappelijke ontwikkelingen op het gebied van migraine en oorzaken van hoofdpijn op de voet, is betrokken geweest bij de meerdere richtlijnontwikkelingen en houdt regelmatig voordrachten om neurologen in opleiding, (algemeen) neurologen en hoofdpijnspecialisten op het gebied van hoofdpijn bij te scholen.

Naast zijn werk voor TMC werkt hij ook als epilepsiespecialist bij Stichting Epilepsie Instellingen Nederland. Epilepsie en migraine hebben vele overeenkomsten omdat het aanvalsgewijze hersenaandoeningen zijn en men vermoedt dat er soortgelijke mechanismen in de hersenen spelen. Zijn vergaarde kennis en ervaring op het gebied van epilepsie vult zijn hoofdpijnexpertise dan ook goed aan.

Drs Tijmen Balvers

Heb je vragen?

We zijn er voor jou, om je te helpen en te ondersteunen op je pad naar verlichting van je migraine.