Onze kijk op migraine zorg

Bij The Migraine Clinic geloven we dat een persoonlijke aanpak de sleutel is tot effectieve migrainebehandeling. Iedereen is namelijk uniek. Daarom creëren we op maat gemaakte behandelplannen die inspelen op jouw specifieke behoeften en levensstijl.

Wij leveren medisch-specialistische zorg op basis van wetenschap. Ons uitgangspunt is dat migraine een erfelijke hersenziekte is. Het is niet jouw schuld. Onze toewijding aan gespecialiseerde zorg betekent dat we de nieuwste inzichten en beste praktijken op het gebied van migrainebehandelingen toepassen. Daarbij zorgen we ervoor dat onze zorg toegankelijk is voor iedereen. We zijn niet duurder dan een traditioneel ziekenhuis en we benutten de kracht van digitale hulpmiddelen om onze patiënten de zorg te bieden die ze nodig hebben, waar en wanneer dat nodig is.

Naar het ziekenhuis of The Migraine Clinic?

Ziekenhuizen

 • Algemeen: je kunt er terecht voor een breed scala aan (neurologische) aandoeningen
 • Direct declareren: het ziekenhuis declareert de kosten rechtstreeks bij de zorgverzekeraar
 • Alleen eigen risico: net als bij The Migraine Clinic betalen patiënten maximaal hun eigen risico
 • Nadruk op spoedzorg: spoedeisende patiënten krijgen voorrang boven migraine patiënten
 • Minder persoonlijke benadering: patiënten hebben niet altijd een vaste behandelaar en er is minder tijd om je verhaal te doen
 • Langere wachttijden: het kan weken tot maanden duren voordat je een afspraak krijgt
 • Complexere omgeving: minder toegankelijk en hogere kosten voor de maatschappij
Logo the Migrain Clinic zwart font
 • Gespecialiseerd: we richten ons volledig op migraine, clusterhoofdpijn en spanningshoofdpijn
 • Persoonlijke aanpak: elke patiënt heeft een vaste migrainespecialist
 • Korte wachttijd: niet meer dan 2 weken wachten op je eerste afspraak
 • Toegankelijk: vragen worden binnen 1-2 dagen beantwoord
 • Geen extra kosten: je betaalt maximaal je eigen risico
 • Kostenbesparing: we zijn tot 30% goedkoper voor de maatschappij dan ziekenhuizen
 • Beperkte focus: we behandelen geen andere  (neurologische) aandoeningen
 • Factuur via de patiënt: patiënten sturen zelf hun factuur door naar hun zorgverzekeraar

Welke behandelingen bieden wij?

Wanneer je last hebt van migraine of clusterhoofdpijn, kan het voelen alsof deze aandoeningen je leven domineren. Een mogelijke oplossing is het gebruik van aanvalsmedicatie. Dit is specifiek ontworpen om deze vormen van hoofdpijn tegen te gaan. Deze medicijnen richten zich specifiek op het verminderen van de intensiteit en duur van je hoofdpijn en bieden vaak effectievere verlichting dan standaard pijnstillers, zoals paracetamol of ibuprofen.

Regelmatig terugkerende migraineaanvallen kunnen een enorme impact hebben op je dagelijks leven. Preventieve medicatie kan in zulke gevallen een effectieve oplossing bieden. Het doel van deze medicatie is niet om een lopende aanval te stoppen, maar om de frequentie, intensiteit en duur van toekomstige aanvallen te verminderen.

Er is een hele goede ontwikkeling op het gebied van preventieve migrainebehandeling: de CGRP-remmers. Deze medicijnen zijn ontworpen om migraineaanvallen te voorkomen en kunnen gunstige resultaten opleveren voor alle mensen met migraine. CGRP-remmers werken door het blokkeren van de calcitonin gene-related peptide (CGRP), een neurotransmitter die betrokken is bij de ontwikkeling van migraineaanvallen. Door deze neurotransmitter te remmen, kunnen CGRP-remmers de frequentie, duur en intensiteit van migraineaanvallen verminderen.

Het familiebedrijf The Migraine Clinic

The Migraine Clinic is opgericht door dr Hans Carpay en zijn zoon, Matthijs Carpay. Het feit dat er bijna 2,5 miljoen mensen aan migraine lijden, dat er jaarlijks 50 miljoen dagen verloren gaan en dat er maar 50 miljoen euro per jaar aan migrainezorg wordt besteed, was een een wake-up call voor Hans en Matthijs. Het is tijd om in actie te komen.

The Migraine Clinic is een gespecialiseerde kliniek waar expertise en efficiëntie samenkomen. Een plek waar de patiënt, terecht, centraal staat.

Binnen de organisatie richt Hans zich op alle medische aspecten. Matthijs neemt de bedrijfsvoering op zich. Hun gezamenlijke doel: de impact van migraine in Nederland verminderen.

Migrainezorg vergoed
door iedere zorgverzekering

Onze zorg wordt gewoon vergoed door iedere basiszorgverzekering, ongeacht je polis of zorgverzekeraar. Net als in het ziekenhuis ben je maximaal je eigen risico kwijt. Van beeldbellen tot persoonlijk langskomen in Amsterdam: de financiën hoeven geen obstakel te zijn voor goede migrainehulp. Heb je vragen? We zijn er graag voor je.

Ontmoet ons team

Dr Henriette Bienfait

Henriette Bienfait specialiseerde zich in de behandeling van hoofdpijn en migraine, met name sinds haar betrokkenheid bij het Hoofdpijncentrum Haarlem vanaf 2006. In 2018 trad ze toe tot het bestuur van de Vereniging van Nederlandse Hoofdpijncentra (VNHC), wat haar expertise verder versterkte. Vanaf 2023 richtte ze zich exclusief op ernstige hoofdpijnpatiënten, waarbij ze patiënten actief betrekt in hun behandeltraject.

Drs Roemer Brandt

Op de hoofdpijnpolikliniek van het LUMC heeft Roemer veel ervaring opgedaan in de behandeling van hoofdpijn, met name migraine en clusterhoofdpijn. Na zijn promotie bleef hij actief in hoofdpijnonderzoek en spreekt hij op (inter)nationale congressen over zijn bevindingen en behandelmethoden. Daarnaast streeft hij ernaar persoonlijk betrokken te blijven bij de zorg voor hoofdpijnpatiënten om zo een bijdrage te leveren aan hun welzijn.

Dr Hans Carpay

Vastbesloten om de toegankelijkheid en kwaliteit van de zorg voor migrainepatiënten te verbeteren, richtte Dr. Carpay The Migraine Clinic op. Zijn doel: het bieden van begripvolle, deskundige zorg en ondersteuning voor mensen die worstelen met migraine.

Drs Tijmen Balvers

Met jaren van intensieve ervaring heeft Tijmen Balvers een diepgaande expertise ontwikkeld in de behandeling van ingewikkelde en chronische migraine- en clusterhoofdpijnproblemen. Hij maakt gebruik van zijn uitgebreide kennis over epilepsie – een aandoening met opmerkelijke gelijkenissen met migraine – om hoofdpijnklachten op een holistische en up-to-date manier te benaderen.

Matthijs Carpay

Het feit dat van de 2,5 miljoen migrainepatiënten in Nederland slechts 50.000 adequaat behandeld worden, is iets waar Matthijs zich continu over verwondert. Hij is vastberaden om deze situatie te veranderen.

Zo ervaren patiënten onze zorg

Onze patiënten geven onze zorg gemiddeld een mooie 9. Hieronder delen ze hun ervaringen.

Bianca

32 jaar
Bij TMC kun je rekenen op fijne gesprekken, begripvolle medewerkers die altijd meedenken en op zoek gaan naar oplossingen. Het is een aanrader om naar TMC te gaan!

Bea

42 jaar
Tijdens zowel het online consult als de behandeling was Dr. Carpay zeer vriendelijk, begripvol en geruststellend. Dit was een aangename verrassing in vergelijking met de andere neurologen die ik in het verleden had gezien. Als je serieus genomen wilt worden en op zoek bent naar deskundige hulp, dan raad ik je aan om direct een afspraak te maken bij TMC.

Sandy

49 jaar
Bij The Migraine Clinic heb je geen last van wachttijden of een ziekenhuisomgeving, en kun je rekenen op uitgebreide expertise en persoonlijke betrokkenheid bij je behandeling. Ik zou zeker aanraden om contact op te nemen met TMC als je op zoek bent naar een betrokken en deskundig team.

Mireille

51 jaar
De vervolgbehandeling werd snel gestart, wat positief was. Ik raad aan om bij migraineklachten eerder medische hulp in te roepen, aangezien het geen gewone hoofdpijn is.

Dennie

47 jaar
De aanpak was direct en zonder omhaal, waarbij er meteen werd doorgedacht over vervolgstappen. Het is verstandig om jezelf te verdiepen in de beschikbare informatie en op basis daarvan een keuze te maken over wie je wilt dat je behandelt. Hierdoor ben ik bij neuroloog Dr. Carpay terechtgekomen.

Anneke

71 jaar
Ik was blij verrast dat ik zo snel een telefonische afspraak kon maken. Ik zou alle patiënten met migraine aanraden om contact op te nemen met The Migraine Clinic.

Lianne

48 jaar
De consultatie was zeer doelgericht. Ik werd begrepen en kon al mijn vragen stellen. Het behandelplan werd duidelijk uitgelegd. Laat je niet afschepen met "het is nu eenmaal zo", maar zoek naar oplossingen die voor jou werken!

Joaquim

30 jaar
Helderheid is belangrijk. Laat je niet afschepen met de informatie van de huisarts, want vaak weten zij niet meer dan wat je zelf op thuisarts.nl kunt vinden. Op het gebied van migraine zijn experts echt veel nuttiger en behulpzamer.

Carolien

50 jaar
Het was een prettig gesprek en ik heb eindelijk iemand gevonden die begrijpt wat het betekent om migraine te hebben. Mijn advies: maak een afspraak bij The Migraine Clinic

Ga aan de slag met je migraine

Twijfel je ergens over of heb je vragen? We ondersteunen je graag op je pad naar verlichting van je migraine. Op naar een leven met minder klachten.

Ben je patiënt bij ons?(Vereist)