Botox bij migraine: de behandeling

Bij The Migraine Clinic bieden we botoxbehandelingen aan voor personen die lijden aan chronische migraine. Het standaard botox behandelplan, bekend als het preempt-protocol – genoemd naar de wetenschappelijke onderzoeken waarin de werkzaamheid voor chronische migraine is bewezen – betreft een reeks van ongeveer dertig kleine injecties rond het hoofd.

Een botoxbehandeling voor chronische migraine kan een aantal bijwerkingen hebben. Cosmetische veranderingen in het gezicht kunnen optreden, zoals een verminderde gezichtsexpressie of een ‘bevroren’ uiterlijk, aangezien botox de spierbewegingen vermindert. Soms kan er in de eerste dagen na de injectie een tijdelijke toename van hoofdpijn optreden, hoewel dit meestal afneemt naarmate het lichaam zich aanpast aan de behandeling. De behandeling zelf is relatief kort en duurt ongeveer 20 minuten.

Wanneer botox bij migraine?

De botoxbehandeling wordt toegepast om de symptomen te verlichten bij volwassenen die aan de criteria voor chronische migraine voldoen en die geen verlichting hebben gevonden in preventieve medicijnen tegen migraine, of die deze medicijnen niet kunnen verdragen. Vermoedelijk werkt de behandeling door de pijnsignalen te blokkeren, wat kan leiden tot een vermindering van migrainesymptomen.

De vergoeding in Nederland

In Nederland is botox geregistreerd voor de behandeling van chronische migraine, en zorgverzekeraars vergoeden de kosten vanuit de basisverzekering. Daarom is er geen noodzaak om zelf te betalen voor botoxinjecties in een privékliniek als het voor chronische migraine wordt gebruikt.

Zo ervaren patiënten onze zorg

Iedereen heeft een uniek migraineverhaal waar we van kunnen leren. Onze patiënten delen hun persoonlijke ervaringen met je. Zo zie je dat de oplossing dichterbij kan zijn dan je denkt. Het is tijd voor actie!

Het verhaal van:

Daphne

Het begon allemaal toen ik 23 jaar oud was. Migraine glipte mijn leven binnen, als een onverwachte gast die steeds vaker kwam opdagen. Wat begon als vervelende hoofdpijn, groeide snel uit tot een allesoverheersende kracht die mijn leven leek te bepalen. Werken werd een uitdaging, sociale bijeenkomsten een zware taak, en zelfs simpele dagelijkse activiteiten leken onmogelijk. Ik voelde me gevangen in een vicieuze cirkel waar mijn ambitie en verlangen om volledig te leven botsten met de beperkingen die de migraine mij oplegde.

Migrainezorg vergoed
door iedere zorgverzekering

Onze zorg wordt gewoon vergoed door iedere basiszorgverzekering, ongeacht je polis of zorgverzekeraar. Net als in het ziekenhuis ben je maximaal je eigen risico kwijt. Van beeldbellen tot persoonlijk langskomen in Amsterdam: de financiën hoeven geen obstakel te zijn voor goede migrainehulp. Heb je vragen? We zijn er graag voor je.

“Botox, ingezet voor symptoomverlichting bij chronische migraine, is in Nederland erkend en vergoed door zorgverzekeraars. Hierdoor is zelf betalen voor deze behandeling in privéklinieken overbodig.”

Dr. Hans Carpay

Neuroloog

Ga aan de slag met je migraine

Twijfel je ergens over of heb je vragen? We ondersteunen je graag op je pad naar verlichting van je migraine. Op naar een leven met minder klachten.

Ben je patiënt bij ons?(Vereist)